Waar maak ik een verschil?

Om de medewerkers te laten groeien is het belangrijk om hen goed te begeleiden. Een goede begeleiding levert tot 2 maal meer gemotiveerde en performante medewerkers op. Het blijft doorgaans echter moeilijk om het potentieel van een medewerker in te schatten. Waar dien ik me op te focussen? Waar ligt de grootste groeimarge? Heeft mijn medewerker de vaardigheden om die nieuwe rol in te vullen? Heeft mijn medewerker het potentieel om deze nieuwe rol op te nemen? Een doordacht en persoonlijk ontwikkelingsplan is hierbij de oplossing.

 

Individuele weg naar collectieve groei.

De eerste maanden aan boord zijn cruciaal voor de verdere integratie en ontwikkeling van een medewerker in jouw team. Een goede selectie en onboarding geven jou en je medewerker onmiddellijk een kick-start. Niet enkel bij nieuwe medewerkers, maar ook in het kader van interne groei (interne mobiliteit, successie) is het belangrijk om te weten waarin je jouw medewerker kunt begeleiden en versterken. Met behulp van een Development Center, een reeks interactieve oefeningen & testen, krijgen we zicht op de skills, de vaardigheden en het potentieel van jouw medewerker. Aan de hand van een persoonlijk ontwikkelingsplan en structurele feedback kunnen we de prestaties van jouw medewerker continu monitoren en stimuleren. Zo leggen we de basis van de verdere individuele groei waar iedereen mee de vruchten van plukt.

Waarom kiezen voor individuele ontwikkeling?

  • 32% van de medewerkers overweegt van job te veranderen voor meer ontwikkelingsmogelijkheden (Gallup)
  • Bij beperkte omkadering en opleiding vertrekt 1 op 3 nieuwe medewerkers binnen de eerste 6 maanden (The Wynhurst Group)
  • Ondernemingen met een duidelijke ontwikkelingstraject zijn tot 2x meer rendabel (LinkedIn)
  • Maar liefst 73% van de medewerkers zou tot 10% van loon inruilen voor meer persoonlijke begeleiding (Brighthouse)
Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling op maat

Ontdek op welke manier we ook jouw ontwikkelingsaanpak verder kunnen optimaliseren en de performantie van jouw organisatie versterken. Ook hier vertrekken we steeds vanuit een praktische en flexibele oplossing op maat van jouw vraag of nood:

  • Project – in een kort traject zetten we jouw persoonlijk ontwikkelingsplan op punt zodat je er zelf mee aan de slag kunt
  • Audit - we analyseren jouw persoonlijke ontwikkelingsstrategie en geven je het juiste advies en plan van aanpak
  • Outsourcing – onze experts rond persoonlijke ontwikkeling nemen jouw zorgen (al dan niet tijdelijk) volledig uit handen
  • Training & Coaching – we coachen en trainen jouw medewerkers naar betere individuele resultaten

Case: Interne doorgroei.

Heel wat medewerkers hebben de ambitie om te groeien. Zorg dat je organisatie hier klaar voor is, maar belangrijk nog: is jouw medewerker er klaar voor? We begeleidden een middelgroot bankkantoor in de doorgroei van een waardevolle high-potential.

Lees meer

Case: Efficiënt van start!

De eerste dagen en weken in een nieuwe job zijn cruciaal. We hielpen een KMO bij het begeleiden van een nieuwe high-potentials om zich snel te integreren en vooral, om snel performant te zijn. Ontdek hoe we dit hebben aangepakt.

Lees meer 

Benieuwd hoe we jouw medewerkers kunnen versterken?

Laure-Anne maakt graag tijd vrij om de juiste oplossing te vinden.

 

Contacteer Laure-Anne

Laure-Anne Herpoel van Brighthouse