De uitdaging

In het kader van de snelle groei van de organisatie, wou deze productie-KMO met 3 business units inzetten op een sterk managementteam. De huidige leidinggevenden waren op dat moment met drie (teamleaders). Allen waren (en zijn) zij vanuit expertise en anciënniteit beland in hun functie. Gezien de vele veranderingen en groei van de organisatie, was er nood aan een gerichte aanpak naar ondersteuning van het management toe.

Benieuwd hoe je jouw organisatie met HR kan versterken?

 

Onze oplossing

In een eerste fase hebben we individuele Development Centers opgezet, waarbij ingezoomd wordt op de leidinggevende vaardigheden. Op die manier konden we vertrekken vanuit individuele sterktes en noden. Een ontwikkelingstraject op maat werd opgemaakt per persoon. Het leiderschapstraject bevatte individuele coaching, een opleiding, teamworkshop en intervisie sessies, gespreid over de periode van een jaar. Bij één van de drie trajecten, organiseerden we ook on-the-job mentoring. 

 

Resultaat

Een jaar na datum identificeren we niet enkel een geëvolueerd management team en persoonlijk leiderschap. Ook de invloed op de betrokkenheid en individuele prestaties van de teams is sterk merkbaar.

Benieuwd hoe je jouw organisatie met HR kan versterken?

Benieuwd hoe we jouw leiderschap kunnen versterken?

Anne-Sophie Bossuyt

Contact Anne-Sophie